Shawmut Hosts Topping Off on Expansion and Renovation of Boston University’s Goldman School of Dental Medicine

0
277
Shawmut Design and Construction Vice President Kevin Sullivan and Dean of Boston University’s Goldman School of Dental Medicine Jeffrey W. Hutter with the Shawmut project team.

BOSTON – Shawmut Design and Construction, a national construction management firm, hosted a topping off and beam signing ceremony Friday on a 41,900 square-foot expansion and 53,100 square-foot renovation of Boston University’s Goldman School of Dental Medicine, located at 100 E. Newton Street in Boston.

The event featured remarks from Kevin Sullivan, VP of New England Institutional at Shawmut; Robert Brown, BU President; and Jeffery Hutter, Dean of the Goldman School of Dental Medicine.

In partnership with the university’s facilities and real estate planners, project manager Compass Project Management, and architect SmithGroupJJR, the team developed a phased renovation and expansion plan to optimize the use of the classroom and patient treatment spaces by the dental school during construction. The $112M project will be completed in three phases, with the final phase slated to finish by February of 2021. The expansion will include office, instructional, clinical, and student collaborative spaces on seven existing levels, plus support spaces, and an entirely new 140-seat auditorium on the first floor. The interior renovation of the existing structure will reconfigure the layout of the patient and student/faculty entry, and clinical, classroom, and student spaces. Work on the building will continue without any interruption to classes.

When completed, the construction will transform the building’s exterior, creating an attractive new façade that will not only allow more light into the building, but also fit well into the aesthetic of its Boston and medical campus neighborhoods. The renovated and expanded building will increase clinical space by more than 60 percent, making treatment environments more comfortable and flexible. The completed project will also offer students, residents, and patients areas to gather, reflect, and relax, including a student and resident lounge, a café, and collaborative study areas on the first floor.